pixel

Най-високата кула в западна Европа ще се издига в Дания

Tower-&-VillageНай-високата кула на западна Европа от студиото Dorte Mandrup Arkitekter ще бъде построена в провинциален датски град. 309,7-метровата кула, предназначена да помещава фирма за мода, ще бъде построена в Brande, провинциален датски град, в който новите сгради ще доминират като забележителност.

Tower-&-VillageСградата ще бъде най-високата в западна Европа. Неотдавна плановете бяха одобрени от Общинския съвет, но все още не е определена дата за началото на проекта, но се очаква строителството да започне най-рано през 2019 г. Сградата ще бъде завършена до 2023 година.

Tower-&-VillageДизайнът на Dorte Mandrup има за цел да трансформира идеята за класическия щаб, в който да бъдат разположени централните офиси на компанията. Наречен  Tower & Village, дизайнът на сградата се отличава с решетъчна подредба, която се прилага по план и конфигурация на фасадата, което придава елегантен изглед и мекота на формата. Освен елегантността и емблематичния си вид, новият дизайн ще включва прозрачни сгради с ниска височина, в които ще се помещават редица търговски обекти, хотел, образователни институции, туристически агенции и други обществени съоръжения.

Tower-&-VillageОт известно време Brande страда от липса на места за настаняване на фирмите в града и често бизнес гостите се изпращат до съседните градове, за да нощуват там. Новият проект има за цел да промени това и следователно ще помещава нужните за целта хотелски съоръжения. Освен това има планове да се приветстват образователни институции, които да създадат повече живот и динамика за района.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: