pixel

Кръстовището при Семинарията готово през юли

krustovishte seminariata

Проектът за кръстовището на две нива при Семинарията върви в срокове. През април затварят северното платно, през юни и двете, а през юли естакадата ще е готова. Към момента е изпълнено долното ниво на естакадата по бул. „ Пейо Яворов” – бул. „Стоян Михайловски”, съобщи кметът на София Йорданка при проверка на кръстовището.

Изграден е нов водопровод (южен локал), нова канализация, нова тръбна мрежа, електро и телефонизация, както и прехвърляне на всички кабели в северния локал. Работи се и по трасето от страната на трамвая по източната част по бул. „Стоян Михайловски” и по западната част на бул. „Симеоновско шосе”.

В края на месец април въведената временна организация за движение по северното платно ще се обърне огледално, за да продължи работата. Платното ще бъде затворено.

В началото на юни ще има пълно затваряне на движението за около една седмица, когато ще се прави цялостното преасфалтиране.

Фандъкова очаква в края на юни и началото на юли кръстовището да бъде  напълно завършено.

За участъка при Семинарията се предвижда да се изгради и пешеходен подлез с възможност за преминаване и на велосипедисти. Той вече е готов на 80%

Облекчението на движението след завършване на проекта се очаква да бъде чувствително.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: