pixel

2 оферти за паркинга на Доходното здание в Русе

аdohodnto-zdanie

Две са офертите за довършване на паркинга на Доходното здание. Това съобщиха от Община Русе след прегледа на техническата част от офертите. Едната оферта е на консорциума „Интис – Бул“, в който влизат русенското „Интис“ ООД и софийското „Булстрой Груп“ ООД.

Втората е на „Русчук 2015″, който включва 3 дружества: софийските „ЕКСА“ АД и „ЕКСА“ ЕООД, и русенската фирма „Новикон“ АД.

На този етап и двете са получили по 10 точки за предложения срок на изпълнение, работната програма на ДЗЗД „Интис – Бул“ обаче е заслужила с 15 точки повече – 50, за работната си програма.

Предстои отваряне на ценовите оферти.

Обществена поръчка за довършване и пускане в експлоатация на подземния паркинг зад Доходното здание е с обща прогнозна стойност  418 735.21 лв. без ДДС или 502 482.25 лв. с ДДС.

Поръчката предвижда за 90 дни да бъдат изпълнени строително-монтажни работи за обособяването на самостоятелен обект – обществен паркинг, като функциониращ първи етап от бъдещ Търговско–административен комплекс, както и връзката му със съседното застрояване в другите блокове на Театралния комплекс и съседните улици, съобщава dir.bg.

До момента са изпълнени в груб строеж до кота „нула“ подземните нива на комплекса и двупосочната рампа към тях.

Според проекта паркингът ще е на две нива. На ниво -3.30 са предвидени 28 паркоместа, от които 10 са за автомобили с газови уредби и 3 за хора с увреждания. На ниво – 6.60 трябва да се обособят 30 паркоместа. Предвидена е и съответната хоризонтална и вертикална маркировка за улеснение на организацията на движение там.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: