pixel

„Зелен“ архитект получава златен медал от Кралския архитектурен институт на Канада

zelena arhitectura

Устойчивото проектиране обикновено не обира златните медали в областта на архитектурата. Достатъчно е да се погледнат отличията Pritzkers като доказатлство. Ето защо си заслужава да се огласи, че Петер Бъзби е получател на златен медал от Кралския архитектурен институт на Канада тази година. Петер е създател на няколко екологични здания като Център за интерактивни научни изследвания и технологии (определен за най-екологичната сграда в Северна Америка по това време) и Ботаническата градина Ван Дусен във Ванкувър. Сега той управлява Perkins+Will в Сан Франциско.

Ето част от коментарите на журито:

„Г-н Бъзби е награден ъс златен медал… за неговите пионерски усилия в устойчивия дизайн и извеждането му на преден план в архитектурната практика… Благодарение на неговите постоянни усилия значимостта на един по-отговорен подход в изграждането и развитието на градската среда започна да става част от общия поток в архитектурната практика и образованието…. неговата пионерска работа в областта на устойчивото проектиране и международното му влияние в това отношение осигуряват постоянно място на г-н Бъзби в канадската архитектурна история както от гледна точка на дизайн, така и от гледна точка на иновациите“.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: