pixel

Строят „умен град” в Дубай

dubai

Съвременната представа за „умен град” ще покаже Дубай на света. Властите в емирството възнамеряват той да работи изцяло на слънчева енергия. Ще бъде разположен на площ от 5665 хектара в Al Aweer, в покрайнините на Дубай. „Умният град” ще е напълно екологичен, като ще произвежда 200 мегавата енергия посредством слънчеви панели. Те ще бъдат разположени на покривите на жилищните, административни и търговски сгради.

Строителството на града започва още тази година, а първите жители ще могат да се настанят в него през 2020 г. Той ще е с капацитет 160 000 души. Ще е напълно автономен по отношение на ресурси, транспорт и енергия.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: