pixel

Рестартират проекта „Дестинация Рила”

rila

Проектът на френската група Accor „Дестинация Рила” ще бъде рестартиран. Това е една от новините на продължилата днес близо два часа среща между министърът на икономиката Божидар Лукарски и близо 100 германски и френски компании, които работят на българския пазар. Срещата беше организирана от Германо-българската индустриално-търговска камара и Френско-българската търговска и индустриална камара. „По време на предишното правителство поради технически причини не успяхме да приключим или напреднем с този проект, който засяга няколко министерства – на околната среда и на туризма. Проектът е с голям мащаб и е с концепция за изграждане на ски курорт. Съвсем скоро ще предоставя на министъра едно ново актуално досие по темата и се надявам, че този проект ще бъде рестартиран, тъй като е изключително важен за българската икономика”, каза след срещата Стефан Дюлае, председател на Френско-българската търговска и индустриална камара.

Това е комплекс, който се предвижда да бъде построен върху 55 000 декара между Сапарева баня и Говедарци, съобщават fakti.bg. Сред инвеститорите са френската група Accor (най-големият хотелиерски оператор в Европа), PGI Management (управлява ски курорти на три континента – Европа, Азия и Южна Африка) и българската строителна компания „Маркан”. Проектът е на стойност близо 600 млн. EUR, като до октомври 2013 г. бяха вложени 1 млн. EUR за подготвителни дейности. Той предвижда създаването на 155 км писти, аква- и голф център, няколко хотела между две и пет звезди. Амбицията на инвеститорите е „Дестинация Рила” да работи през цялата година и да привлича около 200 000 туристи от страната и света.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: