pixel

Над 190 милиона влизат в Лудогорието по проекти

Томислав Дончев

Източник: vestnikstroitel.bg

Над 190 млн. лв. е стойността на проектите в област Разград, а парите са разпределени между 38 бенефициенти. Това заяви днес в Разград министърът по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Той пристигна в града за участие в дискусионен форум, организиран от Областния информационен център на тема „Добри практики от реализирани проекти“, съобщи „Топ новини“.

По време на дискусията бе съобщено, че към настоящият момент проектите в област Разград са 70 на обща стойност 190 419 000 лв. с 38 бенефициенти. Най-голям брой договори са сключени по ОП „Развитие на човешките ресурси, като 22 от тях са за община Разград. 14 са проектите по ОП „Конкурентноспособност” на обща стойност 8 170 634 лв., 13 са по ОП „Регионално развитие”. 7 пък са проектите, направени в област Разград по ОП „Околна среда”, като с най-голяма обща стойност – 50 млн. лв. е проектът за водоснабдяване и канализация в Община Исперих, следва я община Кубрат с проект за водния цикъл на стойност 44 239 805 лв., община Разград с проект за 36 336 104 лв. и Община Лозница – за 20 184 655 лв.

По ОП „Административен капацитет” проектите в областта са 3, като 2 от тях са на Областна администрация Разград на стойност 623 187 лв. и един на Община Разград на стойност 662 288 лв. По ОП „Техническа помощ” е изготвен един проект на Община Разград на обща стойност 383 504 лв.

В Рамките на посещението си по-рано днес министър Дончев посети офиса на Областния информационен център, където даде началото на инициативата „Дни на Европа в Разград“, която центърът организира в периода 8-12 октомври. Томислав Дончев посети и Художествената галерия „Проф. Илия Петров”, където разгледа изложбата с фотоси и схеми по проекти в процес на реализация на територията на областта.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: