pixel

Над 1100 атракции ще има в ”Подземния град” в Бургас

obshtina burgas

В „подземния град“ в Бургас ще има над 1100 атракции. Това съобщи Димитър Маджаров, директор на общинска дирекция „Летен театър, фестивали и концерти“. „Подземният град“ ще се намира под морската градина, където сега има бомбоубежища. Проектът ще бъде изцяло съобразен с основното предназначение на бомбоубежищата и използването им в случай на извънредни ситуации, предаде БТА.

Идейният проект е изграден върху две основни дестинации във времето и пространството, които ще дадат възможност с влизането от централния вход посетителите да започнат своето интерактивно пътешествие.

Дигитален образ в реални размери на делфин ще посреща зрителя още от входа и ще го придружава по коридора до галерията „Морето – Морски приключения“, където той ще се гмурне в потънал кораб, ще стане участник в пиратска битка, морска буря и др.

Втори аватар – на римски аристократ, ще повежда посетителя в другия коридор „Градът – Пътуване във времето“. Там ще се запознае с историята на Пристанище „Порос“, с античния град „Акве Калиде“, ще усети атмосферата на стария Бургас с неговата уникална градска култура и архитектура, каза архитект Радомир Серафимов, от фирмата, която проектира „подземния град“.

Там ще се въведат високотехнологични визуални средства – прожекция, механика, звук, светлина, графика, 4D и 5D ефекти.

„Подземният град“ трябва да бъде открит за посещения до 2015 година. Бомбоубежищата в морската градина на Бургас са изградени през 60-те години на миналия век. Галериите са общо 12, свързани са помежду си със 17 коридора и 4 изхода. Общата им площ е 3180 кв. м.

Общата стойност на проекта, финансиран по европейски програми, е 2 100 000 лв.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: