pixel

Порогрунд за порьозни основи

porogrund marisan

Порьозните основи могат да бъдат обработвани с дисперсионен грунд Порогрунд. Той се характеризира с дълбоко проникване като по този начин намалява и изравнява водопоглъщаемостта на основите. Препоръчва се за употреба върху абсорбиращи повърхности от минерален произход, преди полагане на шпакловка, замазка, бетон, залепване на облицовки и др. Порогрунд е съвместим с различни повърхности на циментова, вароциментова и гипсова основа, газобетонови и тухлени зидарски блокчета, плоскости от гипсокартон или гипсфазер, варовик и др.

След като изсъхне, той чувствително заздравява повърхностите, свързва праха, предпазва от абсорбиране на водата от пресните разтвори за шпакловане, лепене и др. По този начин се позволява нормалното им съхнене и втвърдяване, което води и до по-добро сцепление. Слабият мирис на Порогрунд, го прави много подходящ за работа в обитаеми помещения и закрити зони, в които се складират хранителни продукти. Покритието е устойчиво на интериорни и екстериорни условия, както и на мокро миене и триене. След нанасяне, ПОРОГРУНД®  засъхва бързо, като по този начин подпомага спазването на кратки срокове, а ниската разходна норма определя икономическата му ефективност.

Източник: Марисан

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: