pixel

Материалите за настилките по „Граф Игнатиев“ отговарят на изискванията

Използваните материали за настилките са в нормативните изисквания. Това заяви ръководителят на работната група експерти, осъществила т.нар. контрол на контрола върху ремонта на ул. „Граф Игнатиев“ в София, проф. Кирил Назърски, по БНР.

„По отношение на характеристиките, които се изискват съгласно нормативните документи, не можем да говорим за нещо, което да е проблемно. Използваните материали за настилките са в нормативните изисквания“, каза той.

Ремонтът още не е завършен, подчерта проф. Назърски и добави, че това ще стане в подходящо време. По думите му ако се работи сега, това ще е само в ущърб на качеството. „В края на март ще имаме пълна информация по отношение на всичко, което е направено, за да се направят заключения за качеството и дълготрайността на изпълнените строителни работи“, каза експертът.

Той обясни, че деформациите, които се наблюдават на плочките, са предпоставени от пясъчната възглавница, която е по проект.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: