pixel

Монтират соларно отопление на столична естакада

eстакада

Източник: novinar.bg

Столичната община намери иновативно решение за борба със заледяването на кръстовището на две нива при булевардите „България” и „Иван Евстатиев Гешов”. „Обсъждаме възможността да монтираме отопление със слънчево захранване в окачванията на кръстовището”, съобщи  зам.- кметът по транспорта на София Любомир Христов пред „Новинар”.

Той уточни, че идеята все още е на фаза проектиране от изпълнителите и ще бъде реализирана, ако успеят да се вместят в предвидения бюджет. В момента текат ударни ремонти на пет от мостовете по бул. „Цариградско шосе”, които са в изключително тежко състояние. Христов добави, че усилено се обработват настилките на големите булеварди в столицата, за да се избегне напукването на асфалта през зимата.

„Подходихме така и миналата есен, което ни даде възможност въпреки тежката зима тези основни трасета да бъдат запазени в доста добро състояние и да няма много и големи дупки по тях, посочи зам.- кметът. Столичната община не е спряла да работи и по намирането на решение на проблема с паркирането в центъра на града.“

„Преди няколко дни Главният архитект Петър Диков докладва на оперативка при кмета, че се работи по проектирането на няколко паркинга в относително централната градска част”, обясни Христов. В столичния жк „Младост” 3 ще бъде построен едноетажен наземен паркинг. Той ще бъде издигнат върху терен в непосредствена близост до 18-а метростанция.“

Преди това мястото е било осеяно с незаконни постройки, които са били премахнати. Христов отбеляза, че паркингът може да се използва от хората, предпочели да се возят с подземната железница вместо с колата си.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: