pixel

Ще имаме метро до аерогарата и Младост IV в края на 2014 г.

Има готовност за изграждането на нови четири станции и нови пет километра на метрото – от бул. „Цариградско шосе” до летището. Това каза в интервю за Агенция „Фокус” кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Очакванията са строителството на участъка до аерогарата да започне до края на годината.

Следващ етап от строителството на столичното метро е участъкът в кв. „Младост” до Бизнес парка, който ще започне да се изгражда в началото на 2013 г. „Подготвено е и трасето за трети метродиаметър, подготвят се апликационните форми, за да кандидатстваме за изграждане и на този участък в следващия програмен период след 2014 г.”, обясни столичният кмет.

През есента ще започне изграждането на участъка от бул. „Цариградско шосе“ до Летище София. Паралелно с това ще се обяви тръжната процедура за отклонението от Младост I до Бизнес парка. Това обясни от своя страна изпълнителният директор на „Метрополитен“ ЕАД Стоян Братоев в ефира на Дарик радио. Той добави: „Това е третият етап на проекта, който е 8 км, със 7 метростанции. Трябва да започне в края на тази година и да приключи есента на 2014 г.” Успоредно с това се подготвя и проекта за третия метродиаметър на столичното метро, което трябва да се построи до 2018 г.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: