pixel

В Пловдив ще коригират брега на Марица

Близо половин километър от северния бряг на река Марица в Пловдив ще бъде коригиран и застроен с подпорна стена.

Проектът,  предвижда строеж на 3-метрова стоманобетонна стена и буни на дъното и трябва да бъде завършен за 90 дни. Участъкът е един от последните неукрепени на територията на града, съобщи кметът на община Пловдив Иван Тотев при откриването на строителните работи.

Проектът по укрепването е за 1 793 141 лева. 85 % от финансирането е по Оперативна програма „Регионално развитие“, 10 % – от държавния бюджет, а останалите близо 90 000 лева – от община Пловдив.

Проектът ще повиши качеството на живот и съответните екологични условия, чрез превенция на риска от наводнения и ще подобри физическата среда на Пловдив, увери Иван Тотев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: