pixel

Разходка по водно бластирани бетонни плочи

Metten

Новата сграда на Springer в Берлин е впечатляваща не само от архитектурна гледна точка. Уникална е и градината на покрива, която е озеленена и обзаведена като място за почивка.  Пътеките са проектирани с настилка от бетонни блокчета от Metten.

В новата сграда на Springer архитектите са се фокусирали върху създаването на отворена работна среда за дигитални номади, в която се насърчава и колективната работа. Тази концепция е продължена и на покривната тераса с площ 4 000 кв.м. Това е място за срещи, почивка и забавление. Необикновеният покрив е многофункционално място: в непосредствена близост до многобройни телевизионни трансмитери за приемане на телевизия от цял свят, в съседство със зоните за съвместна работа са разположени градини с плодове и зеленчуци на служителите, многобройни места за отдих и общуване, както и открити пространства за концентрация и творчество или за релаксация и спорт. Между тях дълги пътеки приканват към разходка. При проектирането на откритите пространства екипът по планиране на OMA отдава голямо значение на високото качество на пребиваването. В допълнение към ексклузивните зони за служителите има и обществено достъпни места, като барът на покрива и ресторантът. Отвсякъде се откриват и грандиозни гледки към столицата.

Metten

Бетонни блокове в два цвята и естествена зеленина

Пътеките са направени удобни за разходка с бетонни плочи от Metten Stein+Design и са превърнати в места с високо качество на пребиваване. Използвани са два варианта на водно бластираната настилка La Linia: в елегантните цветове базалтов антрацит и пясъчно бежово дългите алеи, оформени с еднакъв формат на камъка 60 x 30 x 8 cm, изглеждат ненатрапчиви, спокойни и естествени. Благодарение на големия дял висококачествени чакълести сплитки, разкрити върху повърхността на бетонния камък с помощта на технология за фино бластиране, La Linia убеждава с открояващи се натурални цветове. Повърхностната защита CleanTop придава на настилката неповторим характер и я прави по-устойчива на вятър и атмосферни влияния. Това улеснява поддръжката. Качествата на материалите допълнително подкрепят избора на продуктите за откритата покривна тераса. Авангардната сграда впечатлява не само визуално, но и от гледна точка на устойчивостта, тъй като е сертифицирана със златен сертификат на DGNB.

Снимки: Metten

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: