pixel

Лондон ще осветява улиците си с LED осветление

лондон

Лондон е на път да осъществи най-голямата единична инвестиция за модернизиране на уличното осветление в града. Решението трябва да намали потреблението на енергия с 40 на сто.

Около 35 000 от всичките 52 000 лампи на уличното осветление на столицата ще бъдат заменени с енергийно ефективни светодиоди до 2016 г. В същото време ще бъде въведена нова система за дистанционно управление и контрол на нивата на осветление в съответствие с трафика и използваемостта на всеки път.

Началната фаза на проекта ще струва около 10,9 млн. лири. Това обаче ще генерира годишни икономии в размер на около 1,85 млн. лири годишно. Иначе казано инвестицията ще се върне за по-малко от 6 години. Свързаното с това намаление на CО2 емисиите възлиза на около 9700 тона на година.

Новата LED технология ще покрие територията на повечето улици през следващите 10 години. Решението следва  няколко успешни пилотни проекта на места като гория тунел на Темза, който през 2011 г. стана първият британски тунел с линейно LED осветление. Това намали с60% енергопотреблеието на съоръжението. Намалиха се и разходите за поддръжка.

Лондон последва Лос Анджелис, Лас Вегас и в Ню Йорк в мащабното въвеждане на LED осветление за града.

„Десетки хиляди лампи осветяват нашата пътна мрежа, затова има смисъл да съсредоточим енергията и ресурсите си върху привеждането им в съответствие със стандартите на 21-ви век,“  коментира кметът на Лондон Борис Джонсън. „Това е най-голямата инвестиция за модернизиране на уличното осветление в капиталовата история на нашата столица. Това не само ще намали въглеродните емисии и ще спести пари, но и ще доведе до още по-добри и по-безопасни пътища за лондончани“.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: