Лепило за LVT настилки – Soudal LVT Premium

Soudal

В последните години една от най-предпочитаните подови настилки е LVT, абревиатурата идва от Luxurious Vinyl Tiles – луксозни винилни плочи. В множеството от случаите тези луксозни плочи се състоят от 4 до 8 слоя – външен слой, направен от полиуретан, който поради своята твърдина играе ролята на защитен слой, долен слой – който се залепва – най-често направен от PVC, слой със декоративен елемент, който покрива външния слой и няколко слоя фибростъкло за допълнителна здравина и плътност на плочата. Това, което прави тази настилка предпочитана, е добрата ѝ устойчивост на износване и здравина, многото декоративни опции, които предлага, изключително добрата звукова изолация, лекотата на почистване, възможността за монтаж дори в мокри помещения като банята и не на последно място – уютът, който създава. Всички тези качества на LVT настилките обуславят бързия растеж на този сегмент и го правят втория най-голям дял на пазара за облицовъчни и подови настилки. Тяхното приложение е огромно – офис сгради, болници, обществени сгради, магазини, а в домовете най-често са предпочитани за монтаж в спалните.

Soudal

Естествено, Soudal също е участник на този пазар, предлагайки лепилото Soudal LVT Premium, което е универсално лепило без разтворители на основата на акрилна дисперсия. Качествата на лепилото са напълно съобразени със спецификата на плочите  и тяхната еластичност, което го прави изключително подходящо за монтаж както на LVT плочи, така и на PVC плочи. Най-съществените характеристики на Soudal LVT Premium са голямата първоначална сила на залепване, лекотата, с която лепилото се нанася, краткото време за изпаряване на частиците в него от 5 до 15 минути, дългото отворено време (до 30 мин.), което позволява корекции след полагане на настилката, голямата крайна сила на залепване.

Soudal

Soudal LVT Premium е подходящо и за монтаж на настилки при съществуващо подово отопление заради своята температурна устойчивост (-20°C до +80°C,когато е напълно втвърдено). То се предлага в професионална разфасовка от 15 кг, а настилката може да бъде натоварвана 24 часа след полагането ѝ. Както всеки професионален продукт, така и Soudal LVT Premium има своите специфики при нанасянето, които са важни за постигане на желания резултат. Дори изборът на мистрия за нанасяне е от изключителна важност и има пряко влияние върху разходната норма на продукта, затова винаги преди монтаж е добре да се консултирате с професионалистите от Soudal, които ще ви помогнат за постигане на оптимален резултат.

За Soudal

Soudal е най-големият независим европейски производител на уплътнители, лепила и полиуретанови пени за професионални и хоби потребители. Групата притежава 20 завода на 4 континента и има над 3000 служители. Soudal е 100% белгийска семейна компания, ръководена от своя основател г-н Вик Сверц, който я превръща в международен играч и експерт в строителните химически продукти.

Судал

Soudal е водещ световен производител на полиуретанави пени, лепила, уплътнители и покривни уплътнения. За своята 50-годишна дейност компанията Soudal се е превърнала от малка семейна фирма в международен холдинг, притежаващ производствени предприятия и представителства на всички континенти. Собственият изследователски център, в който работят повече от 30 висококвалифицирани специалисти, постоянните инвестиции в най-нови технологии, а също така съвременната производствена база осигуряват най-добрите решения, най-високо качество и безопасност на продукцията.

Прочетете също: