pixel

Красива стъклена къща

stuklena kushta

Тази модерна „къщурка“ в гората е окачена на ръба на една скала с изглед към красивата местност Хоуи Саунд на остров Гамбие, Британска Колумбия. Архитектите са подредили припокриващи се обеми от стъкло, които се разпределят така, че да се придържат към скалния терен отдолу. Обвита в прозорци, високи от пода до тавана, тя осигурява на обитателите си чувство, че са направо насред гората, радвайки се на изумителни гледки към морето и планината.

stuklena kushta

Домът е замислен така, че да има минимално въздействие върху гористия хълм, на който стъпва. Това отдалечено местенце е достъпно само с лодка, затова строителите са се постарали да сведат до минимум строителните материали и дейности и са използвали сглобяеми части за изграждане на дома. Материалите са избрани така, че да сведат до минимум въздействието върху околната среда по време на строителството.

stuklena kushta

Подредените един връз друг обеми са облицовани с дърво, имат циментови бордове и остъкление. По-ниският обем съдържа зоните за живеене – дневна, трапезария и кухня, а горният е място за „личните зони“, но всички нива са с прозорци от пода до тавана. Трите спални на втория етаж изглеждат сякаш плават над скалата и се свързват директно с откритите вътрешни дворове, изпращайки своите обитатели направо сред дърветата.

stuklena kushta

ожьжоо

stuklena kushta

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: