pixel

Премиерът обеща още 15 милиона за общините

борисов

Източник: vestnikstroitel.bg

„Хубавото на най-тежката криза е, че всички се научихме да ценим парите и да ги слагаме на най-правилните места – заяви премиерът Бойко Борисов по време на годишната среща на местните власти. – Аз виждам как с 1-1,5 милиона се правят ремонти на опери, как се правят площади за 5-6 милиона, останаха ми очите в парка на Гоце Делчев, а там горе-долу толкова са парите. Не искам да си представя, ако ние сега имахме 3-4 милиарда излишък какво щеше да се случи с държавата“.

Според Бойко Борисов сега вместо излишък имаме по-добро усвояване на европейските фондове. Той призова общините да продължат с усърдие и внимание да реализират проектите си, за да не се стига до ситуация, в която Брюксел да ни спре парите.

Той обеща, че преди да започне разглеждането на Закона за държавния бюджет за 2013 година в парламентарната комисия по бюджет и финанси още веднъж ще се прегледат разчетите, за да се види дали има възможност за увеличаване на парите за изравнителната субсидия на общините.

Премиерът увери, че държавата ще даде още 15 млн. лева за изравнителни плащания на общините. Финансистите не били много съгласни с това, но правителството ще се постарае да го направи, уточни Борисов. Общините и държавата работят много добре в момента, но забавянето на проектите за общинските болници търпи критика. 170 млн. лева за общинските болници стояли и не се усвоявали според Борисов.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: