Южен поток е закрит

jujen potok

Проектът за газопровод „Южен поток“ вече не е актуален. Проектът е закрит, заяви президентът на „Газпром“ Алексей Милер, цитиран от ТАСС.

По-рано на съвместна пресконференция с турския президент Реджеп Ердоган, стопанинът на Кремъл Владимир Путин заяви, че в „днешните условия Русия няма да продължи реализацията на „Южен поток“.

Москва и Анкара се договориха за строителството на морски газопровод за Турция с капацитет 63 милиарда куб.м. газ. Това съобщи президентът на „Газпром“ Алексей Милер. „Днес е подписан меморандум за взаимно разбирателство с Боташ за строителството на морски газопровод по дъното на Черно море с капацитет 63 милиарда куб.м. газ годишно“, каза той. Милер уточни, че от този обем 14 милиарда куб. м. газ ще се доставят непосредствено за нуждите на Турция, а останалите количества – на границата на Турция и Гърция, съобщава trud.bg.

63 милиарда куб.м. газ беше и пропусквателната способност на „Южен поток“, който трябваше да свърже по дъното на Черно море Русия с България.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: