pixel

Красива реновирана вила е обвита с енергийно ефективна фасада

vila

„Кабината Rierson-Salmons“ е луксозен ремонтиран дом на брега на езеро, обвит с енергийно ефективна фасада, изпълнена чрез традиционни строителни материали. Salmela Architects са построили тази вила върху вече съществуваща къща на мястото, използвайки старите основи на някогашната къща за оформяне на зоната за гости.

vila

Външността на „Rierson-Salmons“ представлява напълно модерна фасада, подчертана от линейни форми. Черната външна облицовка контрастира с бялата зидария и естествено състарените дървени повърхности.

vila

Архитектите използвали максимално съществуващите основи, вместо да приложат типичните изкопни стратегии, оставяйки мястото колкото се може по-незасегнато от строителството. Обновяването е довело до вертикалното разрастване на сградата, създавайки високо таванско пространство с изглед към езерото. Високият оберлихт на тавана осигурява естествена вентилация през лятото за охлаждане на интериора.

За да се пести енергия в студените зимни месеци, архитектите са използвали супер-изолирани стени, тройни стъклопакети с висока производителност и прекъснат термичен мост за етажите над съществуващата основа.

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: