pixel

Нова безжична бормашина с много технически подобрения

Würth

Компанията Würth разработи и пусна на пазара нова акумулаторна бормашина ABS 18 Subcompact, която предлага широка гама от полезни продуктови характеристики и функции. Сред тях са съотношението мощност/тегло и универсалната гама от приложения.

Като член на семейството „M-Cube“, „ABS 18 Subcompact“ е оборудвана с мощна 18-волтова батерия, която е съвместима с всички други безжични машини от продуктовата гама „M-Cube“.

Новата акумулаторна бормашина е първият продукт, оборудван със собствената система за бърза смяна „M-Click“ на Würth. Тя гарантира, че патронниците могат да се сменят без инструменти и само за секунди могат да се използват различни приставки за пробиване и завинтване от системите „M-Click“ и „M-Click+“.

Ниското тегло и производителността на новата акумулаторна бормашина „ABS 18 Subcompact“ вероятно ще изиграят ключова роля за използването му в широк спектър от професии и промишлени сектори. С тегло на машината от само 700 g, въртящият момент е малко под 50 Nm.

Würth

Новото поколение безчетков двигател с външен ротор също има значителен принос за производителността на новата акумулаторна бормашина, която предлага значително повече мощност със същия обем – т.е. със същия размер. Освен това не е необходимо да се сменят въглеродните четки, двигателят е с ниски разходи за поддръжка, а електронната функция за защита на двигателя гарантира навременното му изключване в случай на проблеми, което има положителен ефект върху експлоатационния му живот.

Друга ключова продуктова характеристика на “ABS 18 Subcompact” е нейната универсална гама от приложения. Може да се използва в областта на ОВК и електротехниката, както и при автомобили или металообработване. Благодарение на късата си конструкция акумулаторнята бормашина предлага предимства и при конструирането на мебели, особено при монтиране на панти в тесни рафтове.

LED светлина в основата на батерията осигурява добре осветена работна зона. Акумулаторната бормашина се доставя в удобен куфар, съдържащ две батерии и, в зависимост от желаните характеристики, допълнителни държачи за свредла и приставки.

Снимки: Würth

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: