pixel

Първият в света цимент с нулево съдържание на въглероден диоксид

Heidelberg Materials

Под новата марка EvoZero Heidelberg Materials пуска на пазара за клиенти в Европа първия в света цимент с нулево нетно съдържание, произведен по технологията CCS. EvoZero постига своя нетен нулев отпечатък чрез използването на технология за улавяне и съхранение на въглероден диоксид (CCS) в завода на Heidelberg Materials в Бревик, Норвегия.

Циментът EvoZero ще се предлага в две версии в зависимост от местоположението на клиента. EvoZero Carbon Captured Brevik се доставя директно от фабриката в Бревик, Норвегия и постига своя NetZero отпечатък през целия жизнен цикъл.

Клиентите от други европейски държави могат да изберат EvoZero Carbon Captured, който се доставя от близки заводи, при което могат да се вземат предвид икономиите на CO2, постигнати в Бревик. Според Heidelberger Materials EvoZero Carbon Captured има нулев нетен отпечатък от доставката.

Heidelberg Materials

Тъй като технологията CCS не променя химическия състав и характеристиките на цимента, според производителя EvoZero обхваща цялото портфолио от цименти – от конвенционалния CEM-I до най-висок клас на якост до CEM-III. Това прави EvoZero подходящ за всички видове приложения.

Продуктите EvoZero ще се предлагат в цяла Европа. Клиентите вече могат да правят поръчки по време на фазата на предварителните продажби, която започна, и да си осигурят за своите устойчиви проекти първите партиди EvoZero.

Снимки: Heidelberg Materials

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: