pixel

Конференция на тема: „Иновации за водния сектор на България“

водния сектор

Източник: focus-news.net

„Важно е да създадем устойчиви процеси на оценка и съответно на въвеждане на всякакъв вид иновации“ – това заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Добромир Симидчиев по време на конференция на тема „Иновации за водния сектор на България”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.

Секторът е доста консервативен и това от една страна е добре, а от друга не е толкова добре“ – каза Симидчиев. „Добре е, защото се запазва, малко е по-устойчив към външни влияния, а външните влияния не винаги са добри – технологични, иновативни, всякакви. От друга страна сме и по-резистентни на добрите външни влияния, което не е добре” – коментира Симидчиев.

Той допълни, че не става дума само за високотехнологични иновации, но и за нововъведения и добри практики, които могат да направят живота по-евтин и по-лесен. „Всяка една голяма компания по света, не само във водния сектор, има добре изградени вътрешни механизми за стимулиране на нововъведения – както високо технологични, така и всякакви. Принципът е всеки един служител на тези компании да може да допринесе с каквото може – от последния общ работник до изпълнителния директор на компанията. Това е една добра практика, която ми се струва, че е добре да се стимулира и в по-малките компании” – допълни Добромир Симидчиев.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: