Представиха първата електрифицирана сондажна машина

Bauer Maschinen

Bauer Maschinen GmbH представи новата eBG – първата електрифицирана сондажна машина на компанията. Вместо с дизелов двигател, тя се захранва с електричество, така че не изисква изкопаемо гориво и е изключително тиха – важни предпоставки за използване в градски условия. „Ние се занимаваме с темата за електрификацията от дълго време“, обяснява Кристиан Хайнекер, ръководител на отдела за сондажни машини в Bauer Maschinen. „В миналото това беше свързано обаче по-скоро с нужди или проекти на конкретен клиент.“

Bauer Maschinen

По принцип разработването на новата eBG е част от стратегията за постигане на нулеви емисии. Това включва различни области като устойчивост, рециклиране, енергиен и въглероден баланс или шумови емисии. Фактът, че сондажните машини работят и с електричество, е просто още една логична стъпка към неутралност на климата.

Досега електрификацията е била използвана само спорадично с устройствата на Bauer. Например, при Dive Drill сондажно устройство, което се управлява от кораба като част от подводното сондиране и в което са инсталирани електрически задвижвани хидравлични агрегати, или при Top Drive в областта на технологията за дълбоко пробиване.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: