pixel

Плаващ мост в Холандия от структурна дървесина

Accoya

Досега използването на дървесина във влажни външни условия за конструктивни приложения е истинско предизвикателство. С Accoya всичко това вече може да се промени. Дървесината Accoya може да бъде лепена, така че да се използва ефективно в пътни мостове, пешеходни пътеки, конструктивни греди за жилища, улично осветление и много други приложения. Структурната дървесина Accoya може да открие нови възможности за използване на дървесината.

Accoya

Пътни мостове с интензивен трафик, Холандия

Дървесината Accoya® може да се използва за замяна на традиционни строителни материали като стомана. Тя е използвана за уникален пътен мост за натоварен трафик в Снек, Нидерландия. Мостът с размери 20 м височина и 40 м дължина има велосипедна алея и две ленти за движение за автомобилен трафик до 65 тона. За да се създаде тази иновативна структура, дървесината Accoya® е ламинирана на големи секции с размери 1080 x 1400 мм.

Accoya

Mega Solar Beldevere, триъгълна структура от Accoya в Япония

Подкрепата за алтернативни, „безопасни“ енергийни източници в Япония непрекъснато нараства. Познаването и осведомеността за тях обаче не са на това ниво. Това кара собственика на фотоволтаична централа в град Асакучи, Окаяма-Кен, да помогне за обучението на съвременните млади хора. Той иска да даде възможност на децата по време на училищни екскурзии да посетят централата и да научат повече за слънчевата енергия, фотоволтаиците. Необходима е конструкция, която да позволи на младите хора да наблюдават централата. Най-големият проблем е да се гарантира, че тя няма да хвърля сянка върху фотоволтаична централа.

Accoya

Плаващ мост Accoya

Accoya® е използвана за създаването на уникален „плаващ“ мост в холандския град Берген оп Зоум. Ро Костер и Ад Кил от базираната в Берген оп Зоум архитектурна компания RO&AD Architects, проектират 80-метровия плаващ пешеходен мост, за да осигурят достъп до входа на крепост от 18-ти век. Неговата змиевидна пътека имитира пътуването и движението на лодките, които първоначално са плавали там.

Accoya

Снимки: Accoya

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: