Китайски милиардер ще строи СПА комплекс у нас

Ван Цзянлин

Китайският Рокфелер може да вдигне цял курорт у нас. Милиардерът Ван Цзянлин пристига в България до края на годината, за да инвестира в огромен СПА комплекс. Това стана ясно след разговора му с премиера Пламен Орешарски.

Ван бил впечатлен най-много, когато разбрал, че България е на първо място в Европа по минерални извори. Богаташът държи да вдигне хотелите си в съседство с археологически забележителности. Пред Орешарски той е заявил, че лично ще огледа терени у нас. Идеята му е комплексът да включва мол, казина, кина и спортни съоръжения.

Според „Форбс“ Цзянлин е най-богатият китайски предприемач. Състоянието му се оценява на 14,2 млрд. долара. Той е собственик на конгломерата „Далиан Уанда Груп“, който преди няколко месеца придоби най-голямата мрежа от киносалони в света, след сделка с „ЕйЕмЕс интертеймънт холдинг“ срещу 2,6 млрд. долара.

Източник: standartnews.com

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: