pixel

Керемидите Ондувила 3D – решение за всеки покрив или още 5 причини да изберете иновацията

ондулин

Предстои ви ремонт на покрива? Искате да разнообразите двора си с оригинална градинска постройка? Бързо, лесно и икономично можете да имате уникален и дълготраен покрив на вашата къща или да поставите привлекателен акцент в градината с нова беседка, навес или къщичка за инструменти.

Керемидите „Ондувила“ са продукт, който е добре познат на българския пазар от 2008 година. Непрекъснатият стремеж към иновации на Ондулин съчета традицията с иновацията, естетиката на керемидения покрив с технологичността на листовете „Ондулин“. Резултатът – първата (и единствената засега) 3D битумна керемида, която бързо спечели доверието на крайните клиенти и специалистите.

Да припомним някои от предимствата на „Ондувила“, доказани в практиката:
Лекота – с тегло под 4кг/м² керемидите „Ондувила“ лесно се транспортират и монтират. Лекотата на „Ондувила“ подобрява съществено сеизмичната устойчивост на сградите.
Лесен монтаж – необходим е само чук, за да се заковат за дървената основа на покрива. Благодарение на двете хоризонтални изпъкнали линии лесно се определя зоната за застъпване и се предотвратява проникването на вода.
Надеждност – керемидите „Ондувила“ се произвеждат по същата еднослойна технология като листовете Ондулин – импрегнирана с битум основа от естествени влакна.
Дълготрайност – технологията на оцветяване е гаранция за дълготрайни и непроменливи цветове.
Икономичност – позволява икономия на дървена конструкция до 40%.
Вентилация – благодарение на формата си осигурява оптимална вентилация на подпокривното пространство.
Здравината на „Ондувила“ и добрата опаковка свеждат възможността за счупване при транспорт и манипулации почти до нула.
15 години гаранция за водонепропускливост от Ондулин – световен лидер повече от 60 години в производството и продажбата на леки покривни материали.
Термокомфорт – „Ондувила“ осигурява висока степен на защита дори при екстремни атмосферни условия.
СЕ маркировка – UBAtc Европейско техническо одобрение – ЕТА 10/0018.
Универсално приложение – прилага се като покривен материал за всички видове сгради, включително и на принципа „Направи си сам“.

Термокомфорт

За да отговори още по-добре на високите изисквания на клиентите, Ондулин разработи нова технология, която подобрява естетиката и функционалността на системата „Ондувила“.

Защо „Ондувила“ – още 5 причини?
1. Нов 3D ефект – оригинална визия за покрива в широка цветова гама. Новите керемиди Ондувила ще се произвеждат в 7 цвята с 3D ефект, който придава на покрива уникален облик в средиземноморски стил. Хоризонталната сянка, отпечатана върху керемидите, създава обемен вид, наподобяващ покриване с керемиди.
2. Подобрена технология – новата „Ондувила“ се произвежда по специално разработената технология SealSmart™, благодарение на която веднага след монтажа композитният материал се самоуплътнява около всеки гвоздей, като създава сигурна хидроизолация в местата на пробиване. Допълнителна водонепропусклива бариера се създава и от технологията на двете маркирани зони за застъпване.

покриви

3. За устойчиво строителство – изборът на „Ондувила“ означава избор на висок строителен стандарт. „Ондувила“ отговаря едновременно на всички нормативни изисквания, касаещи съвременните строителни материали и на изискванията на концепцията за устойчиво развитие. Особено важно е да подчертаем, че „Ондувила“ е екологичен материал – не съдържа азбест и други вредни вещества, произвежда се от рециклируеми матерали и за оцветяването се използват естествени пигменти. Производственият процес е с ниска енергоемкост т.е. само 4 kwh на m² и без опасни отпадъци, а въглеродният отпечатък на производството – по-малък в сравнение с други покривни решения. Всички материали на Ондулин притежават сертификат VAR 1016 за рециклиране със силно въздействие, което осигурява елементи за сертифициране на сградата по системата LEED за устойчиви зелени строителни операции.

Ондувила

4. Широка гама аксесоари – „Ондувила“ не е само покривен материал, а цялостна покривна система, която Ондулин доразви и разшири с още аксесоари – всички решени от същия материал – билни елементи, елемент за страничен ръб, универсална обшивка и др. Сега вече клиентите ще могат да се възползват от широка гама прецизно разработени и функционални аксесоари за професионално изпълнение на всеки покривен детайл.

функционални аксесоари

5. Интелигентният избор за всеки клиент
Харесват я архитектите – заради 3D ефекта на покрива, който осигурява уникална естетика и заради пълната система от разработени детайли за проектиране. Харесват я инвеститорите – заради многообразието на цветовете, оригиналния вид и гарантираната дълготрайност. Харесват я майсторите – заради лекотата, нечупливостта, лесния монтаж и гамата аксесоари.

„Ондувила” е много повече от покривен материал. „Ондувила” е уникална система, която осигурява надеждност и дълготрайност на достъпна цена.

По време на изложението “Българска строителна седмица” от 20 до 23 март 2013 г. в Интер Експо Център в София Ондулин ще представи новата керемида „Ондувила” – модел Фиорентино.

За повече информация: www.ondulinebg.com

Ондулин СМ

Официален търговски офис за България на френската призводствено-търговска група ONDULINE – световен лидер в производството и продажбата на висококачествени покривни и хидроизолационни материали от лек тип.

Прочетете също: