pixel

10 + добри причини да изберете покрив Tondach®

Tondach

На всички ни е позната ситуацията, в която искаме да подредим живота си стъпка по стъпка, да реализираме определени цели, които сме си поставили и да сбъднем съкровените си желания, които винаги пазим дълбоко в сърцето си. Но както често се случва в живота, реалността и мечтите не винаги говорят на един и същ език. Все ще се случи нещо неочаквано, когато сме спестили пари за нова придобивка за дома или пък сме решили най-накрая да заминем на семейна почивка до далечна дестинация. А понякога просто не ни се иска да се замисляме, че проблемите чукат на вратата и се опитваме да не ги забелязваме.

В крайна сметка обаче, рано или късно действителността напомня категорично за себе си и няма как да не й обърнем внимание. А що се отнася до дома ни и конкретно до неговия покрив, последното нещо, което можем да си позволим, е компромис и отлагане на решаването на проблемите в бъдеще. А с какво се свързва сигурният покрив? С цялостни системни решения, разбира се.

И все пак, нека да Ви дадем 10 + добри причини защо да изберете покрив Тондах за Вашия дом.

Tondach

Керамиката е естествен строителен материал

Изходната суровина за направата на керамичните керемиди Tondach® е глина – природосъобразен ресурс, който не съдържа вредни за здравето и околната среда химически добавки. Технологията на производство в заводите на компанията допринася за качеството на керамичните керемиди и тяхното използване в продължение на десетилетия. Периодът им на експлоатация надхвърля сто години, а свидетелствата за здравината на керамиката като строителен материал са многобройни и могат да бъдат видени в различни архитектурни паметници и обекти със статут на културно наследство.

Tondach

Керамичните керемиди са дълготрайни

Керамичните керемиди Tondach® са с доказано качество и здравина, а най-доброто доказателство за това са сградите, реализирани със системите Tondach®. Разгледайте нашите първенци в далновидните решения тук.

Tondach

Керамичният покрив Tondach® е система

Качественият и дълготраен покрив не се състои единствено от керамични керемиди. Те са негова съществена част, но се допълват от други компоненти с помощта, на които се изгражда цялостна покривна система. Отделните компоненти в нея функционират в синхрон и се допълват, подобно на жизнените системи в жив организъм. Завършващите елементи като капаци и крайни/завършващи керемиди, са само малка част от аксесоарите Tondach®, които ни дават основание да сме спокойни и убедени в качествата на нашия покрив.

Tondach

Цялостни системни решения за скатни покриви

Основата за изграждане на покривната система Tondach® е прилагането на цялостни системни решения. Те се отнасят към всеки един компонент на системата и обуславят качествения краен резултат. Тук можем да откроим системите за вентилация на подпокривното пространство в лицето на вентилационни ленти под билата за сухия монтаж, елементите за вентилация при улука, вентилационни керемиди, както и комплектa отдушник. Можем да споменем и осигуряването на сигурността на подпокривното пространство, благодарение на използването на паропропускливи подпокривни фолиа, както и употребата на  скоби за капаци и срязани керемиди, които подобряват устойчивостта на конструкцията срещу капризите на времето. Важна част от цялата система представляват снегозадържащите системи, както и снегозадържащите керемиди, които се грижат за равномерното разпределение на снега върху покривната конструкция, осигуряват неговото задържане и предотвратяват бързото свличане на снежната покривка.

Tondach

Изграждане на нов и ремонт на стар покрив

Tondach® предлага богато портфолио от модели керамични керемиди – стандартен формат, както и керемиди голям формат, особено подходящи при ремонт на стари покривни конструкции. По-големият им размер определя нуждата от полагане на по-малко керемиди на м² и съответно по-малко инвестирани средства. Много важно предимство на керамичните керемиди Tondach® е оптималното им тегло на м², благодарение на което не се натоварва дървената носеща конструкция. От своя страна, възможността за хоризонтално и вертикално приплъзване на керемидите позволява тяхното сигурно напасване при запазена дървена конструкция на стар покрив и минимизиране на нуждата от преподреждане на контра-летвите.

Качество на керамичните керемиди

Покривът на всяка къща е изложен на атмосферните влияния и трябва да може да устои на всички промени във времето навън. Ето защо е от особена важност покритието на нашия покрив да може да се справи успешно с тов предизвикателство. Керемидите Tondach® са водонепропускливи и имат висока мразоустойчивост, постигнати чрез комбинацията на качествена изходна суровина и високотехнологичен производствен процес. Готовите керамични керемиди преминават през различни тестове за устойчивост и справяне с вода, мраз и градушка, които помагат при осигуряване на отличното им качество.

Tondach

Прецизно и сигурно напасване

Всички компоненти на цялостната покривна система се произвеждат в съответствие с най-добрите практики и технологични постижения. Това дава основание всеки елемент да си пасва перфектно с останалите компоненти, предвидени към него, което да мултиплицира качествата на нашия керамичен покрив. Така например, всеки модел керемида Tondach® разполага с определен набор от задължителни керамични и некерамични аксесоари, някои от които са предвидени специално за конкретен модел керемида и пасват към нея по най-добрия начин. Съществува и набор от аксесоари, като например скобите за захващане, които осигуряват устойчивостта на покрива при бури и имат универсално приложение при различните модели керамични керемиди.

Лесна поддръжка и липса на ремонти

Първоначалната инвестиция в керамичен покрив, макар и по-сериозна, е вложение, което си заслужава и се отплаща многократно във времето. Използването на качествени керамични керемиди в комбинация с подходящи керамични и некерамични аксесоари, е условието да си гарантираме спокойствие и сигурност. Веднъж поставени, керамичните елементи заживяват свой собствен живот, където всеки един компонент на системата заема своето място и подпомага работата на останалите компоненти. По този начин се намалява вероятността да се наложат аварийни ремонти, дължащи се на разместени керемиди или на недобре паснали си капаци и завършващи елементи.

Tondach

Преустройство на таванското помещение в жилищно

Ако искаме да добавим допълнителна жилищна площ към нашия дом, мансардното помещение под скатния покрив ни предоставя подходяща възможност за това. Керамичният покрив Tondach®, изграден с всички керамични и некерамични аксесоари, е подходящата отправна точка, за да превърнем тавана в обитаемо място. Поставянето на вътрешна обшивка и подходяща топлоизолация на подпокривното пространство, допълва цялостната картина, за да можем да сме спокойни и да прекарваме повече време под нашия покрив, но същевременно съвсем близо до звездите.

Подмяна на единични керемиди

Понякога, подмяната на цялата покривна конструкция не е възможно поради една или друга причина. Ако при ремонта на скатен покрив дървената му скара е в добро състояние, тя може да бъде запазена и да бъдат подменени останалите компоненти от системата. В този случай, голямоформатните керемиди Tondach® са особено подходящи, като покриват по-голяма покривна площ с по-малко керемиди. Ако пък се наложи подмяната на единична керемида върху покрив Tondach®, идеалната хармония между отделните компоненти в системата позволява бързото отстраняване на проблемните елементи и замяната им с нови, които отново да възвърнат пълния баланс на системата.

tondah

Цветове за всеки вкус

Естетическата визия и възприятието, което носи всеки покрив, не са за подценяване. Те далеч нямат единствено съпътстваща функция, защото красивият външен вид на покрива е това, което привлича окото, но и това, което показва, че покривната система е изпълнена правилно. Цветовото многообразие на керамичните покриви Tondach® може да покрие естетичните норми и критерии за всеки вкус, като това се постига чрез създаването на специални цветови линии. Tondach® използва енгоби и глазури, с които придава на керемидите желаните цветове. Технологията на енгобиране на керемидите се състои в нанасянето на разтворени във вода глини с определен минерален състав върху керемидите след сушенето и преди изпичането им, като по този начин се създава неразривна връзка между енгобираното покритие и самата керемида. Използването на глазури е другият вариант за придаване на желан цвят върху керемидите. То се осъществява по сходен начин с енгобирането, но разликата се състои в това, че към  глинените примеси, освен специфични натурални пигменти или метални окиси, се добавя и смляно, специално преработено стъкло, което се стопява по време на процеса на изпичане на керемидите. По този начин се постига нужната здравина на керемидата и желаната дълготрайност на света.

Tondach

33 години търговска гаранция

Tondach® осигурява 33 години търговска гаранция на своите продукти, в случай, че е използвана цялата покривна система с всички задължителни компоненти. Тя се състои от керамични керемиди, керамични и некерамични аксесоари, обединени в своята функция да предпазят покрива от всякакви външни влияния и да гарантират неговите функционални характеристики за много дълъг период от време.

Професионална експертиза

Професионалната консултация и последващо обслужване от страна на специалистите на Тондах, е важна част от услугите, които компанията предлага. Ние можем да подкрепим клиентите в целия процес на избор, изграждане и поддръжка на новия им покрив или при стъпките в процеса на  обновяването му.

Прилагането на цялостни системни решения, както по време на строежа на нов покрив, така и при реализирането на процесите по неговото обновяване, е условие за постигането на впечатляващ краен резултат, който да радва не само окото, но и да бъде гарант за спокойствие на обитателите на къщата. Според философията на Тондах, съставните части на надеждния покрив, са качествената суровина в лицето на керамиката, високотехнологичния производствен процес на керемидите, специално подбраните керамични и некерамични аксесоари, заедно с висока степен на професионализъм и богат опит в сферата на строителството.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: