pixel

Да освежим покрива с Ондупейнт – универсалната боя за покривни покрития

Покрив боя 1

Ондупейнт e високотехнологичен продукт, разработен на базата на акрилно силиконова композиция

Грижата за покрива е отговорност на всеки собственик. А той освен функционални особености има естетически. Трудно е да се поддържат покривите в естетически приемлив вид и във функционална годност, още повече по време на икономическа криза. Повечето покривни материали са оцветени с цел постигане на по-добра естетика. Но под влиянието на утравиолетовите лъчи с течение на времето цветът им се променя и дори обезцветява, колкото и качествени да се използваните оцветители. При покрития като металните листове и фиброциментовите плочи, оцветяването освен естетическа функция играе ролята и на антикорозионна защита. При тях в допълнение разрушаването на покритието би могло да доведе и до загуба на физическа годност на материала. Покрив боя ондулин

Ондупейнт e високотехнологичен продукт, разработен на базата на акрилно силиконова композиция. Представлява хомогенна суспензия от светло и атмосфероустойчиви пигменти плюс специални добавки. Гамата от приложения на боята за покривни покрития Ондупейнт е много широка: от такива които включват боядисване и реновиране на увредени и захабени вълнообразни битумни листи, боядисване на бетонови, фиброциментови и метални повърхности на открито до всякакви видове покрития за покриви, а също така и керамични, метални или циментови керемиди.

Всичко това се отнася до някаква степен и за всички вълнообразни битумни листове. Загубата на оцветяването на повърхностния слой при някои от тях води до постепенното им и сигурно разрушаване. А при някои други проблемът е само естетически.С цел запазването на функционалната годност по-дълго, за своите покривни материали Ондулин започна търсене на подходящо решение, което да доведе до освежаване на цветовете на покривите и да удължи техния живот. Решението е – универсална боя за покривни покрития Ондупейнт! Продукт е създаден в резултат на сътрудничеството с производители на специални оцветители и плод на множество експерименти и тестове!Ондупейнт придава приятен декоративен вид на повърхностите, като ги предпазва от разрушаване при замръзване. Продуктът е устойчив на UV лъчите, атмосферното влияние и замърсяването.Ондупейнт образува хидрофобно покритие с водоотблъскваща повърхностна микроструктура. притежава и изключително добра адхезия с основата. Тези фактори създават водоустойчив филм, предпазващ от развитието на микробиологични организми, водорасли и гъбички по повърхността на покритието. Тази боя за покривни покрития притежава изключително висока проникваща способност, а в същото време се нанася и много лесно. Начините на употреба на боята за покривни покрития Ондупейнт са стандартни и няма необходимост от специални машини или технологии за нанасянето на боята. Покритията могат да се боядисат предварително или след като са вече наредени върху покрива или други участъци, като повърхностите преди това са почистени от прах, замърсявания, омаслявания и твърди частици.

Нанасянето на боята става с четка, валяк или посредством шприцване. В общия случай се полага в един слой. За постигане на по-плътно покритие – два слоя. Интервалът на препокриване е не по-малък от 4 часа. Нанасянето на боята се извършва само в диапазона от 5°С до 30°С. Инструментите и нацапаните места могат да се почистят с вода, преди да са засъхнали. Боята е произведена в консистенция, готова за нанасяне. При необходимост от разреждане се използва вода.

При правилно нанасяне на боята, боядисаното покритие е с гаранционен срок 5 години и живот над 10 години. Боята съхранява своите естетически и защитни свойства до края на своя експлоатационен срок.

Ондулин СМ

Официален търговски офис за България на френската призводствено-търговска група ONDULINE – световен лидер в производството и продажбата на висококачествени покривни и хидроизолационни материали от лек тип.

Прочетете също: