pixel

Изложбата „133 най-красиви сгради в София” бе открита от Йорданка Фъндъкова

изложба

Източник: focus-news.net

Един от най-големите туристически ресурси, който София има, е архитектурата, въпреки че ние рядко забелязваме това. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на изложбата „133 най-красиви сгради в София” в Сердика център, ниво – 1 по инициатива на вестник „24 часа”, предаде репортер на Агенция „Фокус”.
София е изключително красив град и е хубаво наред с отразяването на всички проблеми, които има градът, по-често да се вглеждаме и в неговите ресурси, защото всички живеем тук, всички го обичаме и, за да се развива той, трябва да отбелязваме това, което той притежава, за да привличаме повече инвеститори и туристи, каза столичният кмет.
Обикновено ние гледаме там, където има проблеми – разклатените плочки по тротоарите, а не нагоре към сградите, каза Фандъкова.
Изложбата е съфинансирана от Столична програма „Култура” 2012 и се реализира в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата 2019 г. За най-красива сграда беше обявен Народният театър.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: