pixel

Ремонтират магистралите „Хемус“ и „Тракия“ със 100 млн. лв.

remont magistrala

Правителството отпусна до 100 млн. лева за ремонтно-възстановителни дейности на участъци от автомагистралите „Тракия” и „Хемус“.

Ремонтно-възстановителните дейности са наложителни поради силно амортизираните асфалтови настилки в някои участъци на двете магистрали. Пътната настилка е с множество пукнатини и разрушения, дупки, неравни дребно-обхватни кръпки и слягания. От въвеждането им в експлоатация до момента са изпълнявани само локални машинни и ръчни кърпежи, става ясно от съобщение на пресцентъра на МС.

Извършването на ремонтно-възстановителните дейности ще доведе до възстановяване на изискуемите технически параметри, удължаване на експлоатационния период на автомагистралните участъци и осигуряване на по-голяма безопасност на движението, съобщава publics.bg.

Инвестицията осигурява ремонт на над 100 км магистрални участници, в т. ч. цялостна подмяна на износващия пласт от асфалтобетон, подобряване на отводнителната система и възстановяване на хоризонталната и вертикалната пътна сигнализация, което ще доведе до трайно и качествено подобряване на състоянието им и ще способства за безопасното движение на пътници и превозни средства с реален ефект за икономическото развитие на страната и интересите на гражданите.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: