pixel

Изградиха подлез в кв. Горна баня за над 1,8 млн. лв.

podlez

Жителите на квартал Горна баня в столицата вече ще преминават сигурно и безопасно през жп линията след изграждането на подлез.

Той дава възможност за преминаването на пешеходния поток по ул. 643 към ул. 670, свързващи кв. Гевгелийски – Западен парк – Овча купел и кв. Горна баня. Това съобщиха от НК „Железопътна инфраструктура“, с чиито средства е изграден подлезът.

Финансирането на обекта в междугарието Захарна фабрика – Горна баня по 5-та жп линия София – Кулата е изцяло от бюджета на Националната железопътна компания и възлиза на 1 807 000 лева.

Основната конструкция на подлеза е стоманобетонна, рамкова. Достъпът до нея се осигурява чрез две стълбища, две рампи и асансьори за хора с намалена подвижност, майки с колички и велосипедисти. Изградено е видеонаблюдение и е назначена денонощна охрана, съобщава dir.bg.

От ръководството на НКЖИ се надяват, че гражданите ще използват пешеходния подлез и няма да пресичат железопътната линия нерегламентирано. Преминаването на жп магистрала, какъвто е този участък на необособени за това места е изключително безразсъдно и опасно, предупреждават от компанията.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: