pixel

С 10 млн. лева обновяват централния площад на Пловдив

plovdiv

До дни пловдивската община обявява обществена поръчка за проектиране и изпълнение на площад „Централен“. Той трябва да придобие съвсем нова визия през 2019 г., когато градът е Европейска столица на културата, съобщи „24 часа“.

10 млн. лева ще глътне подмяната на настилката и експонирането на антиките от Римския форум. В реконструкцията е включен подлезът на ул. „Гладстон“.

Зам.-кметът по строителството Димитър Кацарски смята, че за две години ще успеят да преобразят лицето на Пловдив. Проектът тепърва ще се изготвя. На проведения международен конкурс, в който участваха 125 разработки, беше отличен проектът на португалското бюро „Фора“.

Той обаче е идеен и предвижда нова настилка, премахване на фонтана пред бившия партиен дом и експониране на археологията.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: