pixel

Обновяват 20 детски площадки с 495 000 лв. в Русе

detski ploshtadki

Община Русе ще обнови до края на юни т.г. 20 детски площадки по квартали и ще изгради една нова в ж.к. „Дружба-2“, съобщиха от кметската управа. 9 от площадките са за най-малките малчугани до 3 г., а останалите са за по-големите до 12 г.

Подписаният договор с ДЗЗД „Русе 2015“ е за 495 000 лв. М.г. обществената поръчка беше спряна и преработена заради противоречие в критерия за оценка на офертите в обявлението и в документацията за участие, където са посочени „най-ниска цена“ и „икономически най-изгодна оферта“.

Близо 100 площадки са ремонтирани в крайдунавския град от 5 г. насам., уточниха от общината. Направени са и три нови в райони, където няма места за игра. След сигнали на граждани назначена комисия огледа 211 детски съоръжения в Русе и 40 по селата в общината. Тогава експерти предупредиха, че местата за игра не са безопасни, съобщават trud.bg.

Освен деформирани и неравни настилки, няма обезопасителни огради, а повечето съоръжения са стари и амортизирани. Някои площадки са опасно близо до пътните платна. Препоръките са 183 от инспектираните детски кътове да се обновят изцяло, а 29 да се ремонтират частично.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: