Предложението на Planning Korea за градската среда в Париж

paris

Когато получават запитване от градската управа на Париж за визуализиране на бъдещия изглед на града, Planning Korea се обръщат към неизследвания микробен свят в градските паркове. Наблюденията им ги отвеждат до необикновено предложение: да оформят бъдещият „По-добър Париж” като насипят кухини из градската среда (в този случай между два моста в сърцето на парижката метростанция Porte Maillot) от плаващ, наподобяващ жив организъм комплекс от „пашкули” със смесено предназначение, проектирани да съществуват съвместно с „макро света на изкуствените структури”.

„Концепцията на L’air Nouveau de Paris (Новият въздух на Париж) на практика е оформяне на градското пространство адекватно спрямо въздухът в Париж през 21 век”, казват от базираната в Сеул архитектурна група. „Архитектурният дизайн в общи линии не следва типичната форма и контекст на сграда. Както са свързани директно и индиректно една с друга, плаващите във въздуха пространства имат уникална органична структура, с оглед на индивидуалност и в същото време свързаност”.

Композицията включва жилищна част, офиси, хотелска част и останалото – търговски площи. Освен това, очакват се нови вдъхновяващи идеи и синергия от пространството, в което отделни лица и организации от различни категории (като предприемачи, изследователи, хора на изкуството и др.) си взаимодействат едни с други в тази физическа мрежа, създавайки нова творческа среда, съобщава arhitektura.bg.

Позиционирана в празното пространство на пътя между два моста, архитектурната композиция е достъпна от различни направления, възползвайки се максимално от съществуващия човекопоток и вписвайки се в природата и околната среда.

Предложението бе отправено в отговор на призива от страна на парижката администрация за иновативни предложения за обновяване на 23 градски парцела, целящи „преосмислянето на Париж”.

paris

жогтяожтяо

paris

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: