pixel

Издаването на паспорти на старите сгради се отлага за 2022 г.

pasport-zgradi

Издаването на паспорти на старите сгради, било то държавни, общински и частни, се отлага за 2022 г. Това гласи промяна в Наредбата за технически паспорти, която е публикувана на страницата на сайта на Министерство на регионалното развитие и благоустройство.

Според досегашните разпоредби сградите от I до III категория трябваше да се сдобият с паспорти до края на тази година, IV категория – до края на 2017 г., а V – до края на 2019 г. Това е третото удължаване на срока за паспортизиране на сградите. Предишните две бяха през 2012 г. и 2014 г.

Две са причините за новото отлагане на сроковете. Първата е да се види колко броя сгради ще бъдат одобрени по програмата за енергийна ефективност, тъй като преди самото обновяване се изготвя технически паспорт. Втората – постъпили молби от ведомства и граждани да се удължи срокът за паспортизиране поради липса на финансови средства.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: