pixel

Израел с 18-годишен бум в сектор „Строителство“

sroitelstvo

Броят на строящите се жилища в Израел би рекорда от 1997 г. Само през първото полугодие на 2015-а е започнало изграждането на 25 100 жилищни единици. От тях 27% са гарсониери и двустайни апартаменти, което е със 7.9% повече в сравнение със същия период на 2014 г., сочат данните на местния Национален статистически институт.

С 3.2% се е увеличило строителството от октомври 2014 г. до юни 2015 г. В края на полугодието във фаза на активно строителство се намират 97 000 апартамента, което е най високата бройка от 1997 г. досега.

Най-активно е строителството в централната част на Израел – 24% от общо строящи се в цялата страна. На Йерусалим се падат 9% от общо изграждащите се жилища.

Броят на започнатите сгради в южните части на страната се е увеличил със 78% през първото полугодие в сравнение със същия период на миналата година. В Хайфа увеличението е 32%, а в Тел Авив – 9% от общо строящите се обекти. Спад в новоизграждащи се сгради има в Йерусалим. Той възлиза на 16%.

За първите шест месеца на настоящата година са били завършени 21 470 жилища, което е увеличение от 6.9% спрямо аналогичния период на година по-рано. В същото време продажбата на жилища от първичния пазар се е удвоила.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: