pixel

Избират проектант за реконструкцията на „Крайезерна“

крайезерна

Община Бургас обяви обществената поръчка за изготвяне на идеен и технически инвестиционен проект на ул. „Крайезерна“. Срокът за получаване на документите за участие е до 29 октомври, съобщи „Бургас нюз“. Офертите трябва да бъдат подадени до 17 ч. на 8 ноември. Отварянето им ще бъде 11 ноември 2013 г. Проектът е с наименование „Реконструкция на ул. „Крайезерна“ дясно и ляво платно по плана на ПЗ „Север“ на Бургас, в участъка от Надлез над товарна гара, връзката с бул. „Т. Александров“ до пристанище „Запад“.

С новото трасе ще се осигурява директна връзка на главен път І-6 София – Бургас и път І-9 Варна – Бургас – Звездец – М.Търново – ГКПП Малко Търново не само с производствените зони – ПЗ „Север“, ПЗ „Юг“ и ПЗ „Победа“, Пристанищен комплекс Бургас, но и с цялото южно черноморско крайбрежие и Средец. Основната цел на разработката е извеждане на транзитния поток по обходен маршрут, разтоварване на основната улична мрежа и обезпечаване транспортно-комуникационното обслужване на територията в регионален и национален мащаб. Затова реконструкцията на ул. „Крайезерна“ е част от един от най-важните инфраструктурни обекти за Бургас и региона – изграждане на надлез над Товарна жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“.

Сега улица „Крайезерна“ е с две платна, използва се от тежкотоварни автомобили и е с много лошо отводняване. След предвидената реконструкция тя ще поеме транзитния поток, преминаващ към Южното Черноморие, който натоварва движението по ул. „Ст. Стамболов“, ул. „Струга“ и кръстовището на пл. „Трапезица“. С реализирането на проекта ще се подобри изцяло организацията на движение в градската територия, транзитният поток ще бъде изведен извън натоварените градски артерии.

Съгласно Генералния комуникационно-транспортен план на Бургас улица „Крайезерна“ е районна артерия ІІІБ клас. Според заданието след реконструкцията напречният профил на улицата трябва да включва ленти за движение – 2 х 3.75м с разделителна ивица 3. 00 м, вдясно – банкет, а вляво – тротоар, велосипедна алея и локално платно. Предвид това, че ул. „Крайезерна“ ще бъде част от новото трасе на път І-9, е необходимо проектът да бъде съгласуван от Агенция „Пътна инфраструктура“ на всяка фаза от разработката.

Прогнозната стойност на поръчката е 37 000 лв., без ДДС.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: