pixel

КСБ връчва годишните награди на най-добрите строителни компании

камарата на строителите

Годишните отличия за най-добрите компании в строителния сектор ще бъдат връчени на 26 октомври от 21.00 часа в зала „Роял“ на хотел „София Балкан“. Това ще стане на традиционния бал по повод Деня на строителя, чиито домакини са министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на КСБ инж. Светослав Глосов. Сред официалните гости ще бъдат посланикът на Кралство Мароко у нас Н. Пр. Латифа Ахарбаш, зам.-министрите  на регионалното развитие  Мирослав Мазнев и Добромир Симидчиев, зам.-министърът на инвестиционното проектиране Борислав Ангелов, зам.-министърът на МИЕ Бранимир Ботев, председателят на УС на АПИ инж. Стефан Чайков, началникът на ДНСК арх. Николай Христов, изп. директор на „Метрополитен“ ЕАД инж. Стоян Братоев, зам.-кметът на Столичната община д-р Тодор Чобанов, експерти от държавни ведомства и народни представители.

В класацията участват само строители, вписани в Централния професионален регистър на строителя и изпълнили процедурата по чл. 20, ал. 2 от ЗКС за 2012 г. Тази година обаче осем от фирмите, отговарящи на критериите, не са допуснати до конкурса. Причината е, че миналата година им беше присъдена специалната награда на КСБ за цялостен принос към сектор „Строителство”. Наградените със специален плакет компании през 2012 г. бяха: „Балканстрой“ АД, „Булгартрансгаз“ ЕАД, „Геотехмин“ ООД, „Главболгарстрой“ АД, „Енемона“ АД, „ПСТ Холдинг“ АД, „Станилов“ ЕООД, „Трейс Груп Холд“ АД.

Общият брой на фирмите, участващи в класирането, е 3814 от 4170, вписани в ЦПРС. В първа група се състезават 2738 фирми, във втората – 246, в третата – 515 и 315 – в четвъртата. От всички тях 12 ще получат златни отличия.

Те ще бъдат определени от техническа комисия, оглавена от бившия зам.-председател на КСБ, вече член на Контролния съвет Венелин Терзиев, и след съгласуване с областните представителства. Зам.-председател на комисията е изп. директор на Камарата инж. Иван Бойков, в нея е включен и ръководителят на звено „Регистър“ Георги Грънчаров. Журито ще избере победителите на основание декларираната информация от годишните отчети за 2012 г. в електронната система на ЦПРС. Показатели за оценка са НПП за последната финансова година, носещ 15 т., ДМА – 5 т., персонал – 10 т.

Отличията ще бъдат връчени от министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, председателя на АПИ инж. Стефан Чайков и председателя на КСБ инж. Светослав Глосов. След официалната церемония по награждаването за гостите ще настъпи и още по-приятната част от вечерта – с много танци и музика в компанията на група „Акага“.

Източник: vestnikstroitel.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: