pixel

От тухли до цели къщи на „Стройко“

stroiko

Площите в НДК, на които се провежда традиционното изложение “Стройко”, се увеличават тази година спрямо 2013 г. Това се случва за пръв път в последните 5 години, през които тенденцията бе обратна и изложбената площ се свиваше. Тази година расте и броят на изложителите, като в пролетното издание участват над 250 наши и чужди фирми, съобщиха организаторите. “Стройко” бе открито вчера и ще бъде отворено за посетители до 1 април.

Основен акцент тази година е енергийната ефективност. Повечето от изложителите изтъкват точно тези качества на продукцията си, независимо дали става въпрос за тухли, строителни блокчета, дограми, врати, малки пречиствателни станции, камини или инсталации за отопление.

За първи път тази година се предлагат и цели къщи, построени според последните изисквания за енергийна ефективност. Те са три модела, като фирмата изпълнител предлага проекта и построяването до шпакловка и замазка, но без свързването на къщата с водопровод, канализация и ток. Къщите са между 159 и 246 кв. м и струват между 82 000 и 94 000 евро с ДДС. Продавачът съдейства и за банков заем на клиентите си.

Повечето фирми на “Стройко” предлагат отстъпки от 10 до 30% за стоките, закупени на изложението. За първи път тази година обаче изложението не е разположено и пред сградата на НДК. Причината е, че в последния момент Столичната община поискала неразумен по думите на организаторите депозит за евентуални поражения върху плочките отвън. В резултат много изложители с обемни и тежки експонати се отказали от участие.

Източник: trud.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: