pixel

Испания се оттласна от дъното

stroitelstvo

2013-а е била ключова година за пазара на недвижими имоти в Испания. Държавата – символ на кризата, е успяла да се оттласне от дъното, сочат данните на индекса Tinsa House Price. За първите два месеца на настоящата година спадът в цените на жилищата отчита значително забавяне. На годишна база стойността на апартаментите през януари е спаднала със 7.2%, а през февруари със 7.6%. Към днешна дата средната цена на квадратен метър жилищна площ в Испания е 1360 EUR. Такава е била и през юни 2003 г.

Да припомним, че в сравнение с пика на пазара цените на жилищата загубиха 40% от стойността си, а ако се отчете и инфлацията, то обезценяването е над 50%.

Източник: fakti.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: