pixel

Инвестициите в търговски имоти ще надвишат 50 млрд. евро в Европа за тази година

turgovski imoti

 Инвестициите в търговски имоти в Европа се очаква да надвишат 50 млрд. евро през 2014 г., прогнозират от консултантската компания CBRE.

Прогнозата се основава на броя на сделките, които вече са стартирали и се очаква да бъдат завършени до края на годината.
„Има доказателства също така, че апетитът на инвеститорите за риск се увеличава и интересът им се насочва към по-второстепенни активи и пазари. Тази тенденция ще се задържи през годината“, коментира Джон Уелъм, който оглавява звеното на компанията за инвестиции в търговски имоти в Европа, Близкия Изток и Африка.
През първото тримесечие на годината инвестициите в търговски имоти в региона са се увеличили със 7% на годишна база до 9,8 млрд. евро, сочат данните на компанията.
Водещите пазари в Европа продължават да привличат най-много инвестиции, но и периферните пазари все повече привличат вниманието на инвеститорите. Интересът към първокласните активи остава висок, но инвеститорите вече поглеждат към второстепенни активи на първокласните пазари, както и първокласни активи на периферните пазари.
В Южна Европа е отчетен 61% ръст на инвестициите в търговски активи през първите три месеца на годината спрямо същия период на миналата година. В Ирландия е отчетен най-силният ръст на инвестициите в търговски имоти от третото тримесечие на 2007 г., показват данните на компанията.
Най-предпочитани от инвеститорите в търговски активи са шопинг центровете – те са привлекли 54% от общия обем на инвестициите в този сегмент от пазара. Делът на инвестициите в молове от общия обем инвестиции в търговски активи обаче за първи път от 2007 г. надхвърля 50 на сто.
Източник: investor.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: