pixel

Идеално гладък под със саморазливната замазка Терафлекс® Level Pro

marisan

Без значение дали става въпрос за саниране на стари или изграждане на нови подове, изравняването на основата играе възлова роля преди полагането на крайното покритие. С течение на времето, саморазливните замазки се налагат като предпочитано решение за постигане на тази цел. Изпитаното качество, лесното полагане и дълготрайната експлоатационна надеждност ги правят идеална предпоставка за постигане на перфектно равни подови площи.

Важността на идеално гладката основа

marisan

Съвременните тенденции все по-често налагат полагането на фини подови покрития с минимална дебелина. В случая с облицоването на подовите площи, най-популярна методология се явява тънкослойното полагане. Всичко това изисква предварителното осигуряване на идеално гладка повърхност, тъй като финишните покрития и тънките лепилни легла не могат да минимизират неравностите в основата. Това значително застрашава оптиката и естетическото внушение на подовите площи, налагайки нуждата от постигане на максимално гладък повърхностен слой, преди преминаване към полагането на крайното покритие.

Целта на изравняването на основата е да осигури идеално гладка повърхност, благоприятстваща лесното и безпроблемно полагане на финишно покритие, без значение дали става въпрос за естествен или ламиниран паркет, керамични облицовки и настилки и др. Изравнителните подови смеси и замазки играят ролята на вторична основа – достатъчно здрава и надеждна за ходене по нея след изсъхване, но същевременно предразполагаща към богат избор от последващи покрития, които да оформят специфичното внушение на помещението.

Колкото по-равна и гладка е изградената основа, толкова по-лесно и безпроблемно ще бъде полагането на финишното покритие.

За безпроблемното постигане на идеално гладка повърхност, на помощ идват саморазливните или още известни като самонивелиращи се замазки. С тяхна помощ се постига перфектна покривност и изцяло гладък повърхностен слой с минимална човешка намеса.

Качествата на перфектната саморазливна замазка

Постигането на идеално гладък повърхностен слой налага нуждата от работа само и единствено с качествени и надеждни продуктови решения, тъй като възникването на евентуални проблеми, може да доведе до застрашаване структурната стабилност на финишното покритие и съответно до излишни ремонтни дейности. Основните качества, които надеждната самонивелираща се замазка трябва да притежава, най-общо могат да се обобщят така:

–  Свойство за образуване на здрав и стабилен слой, устойчив на механични влияния и въздействия от външната среда;
–    Отлична саморазливност и оптимално разпределение на разтвора;
–    Минимална свиваемост при съхнене, редуцираща опасността от възникване на пукнатини;
–    Универсално приложение и перфектна адхезия към различни видове основи;
–    Устойчивост на променливи температурни амплитуди.

marisan

Идеално гладък и устойчив под с Терафлекс® Level Pro

Високотехнологичното решение Терафлекс® Level Pro е ново допълнение към продуктовото портфолио на Марисан, обединяващо в себе си всички предимства на самонивелиращите се замазки. Разработена на циментово-полимерна основа, саморазливната замазка се явява бърз и ефективен начин за постигане на идеално гладки повърхности, предразполагащи към лесно и комфортно полагане на финишно покритие.

Гладкост на покритието
– образуваното, след полагане на замазката, покритие, се характеризира със своята особена гладкост и бързо стягане без да се свива. Това гарантира, че по време на процеса на изсъхване, в образувания, от замазката слой, няма да възникнат пукнатини. Високата степен на разливане на разтвора, в комбинация с оптималното му (само)разпределяне подсигуряват гладкостта на покритието и превръщат работата с Терафлекс® Level Pro в лесна и приятна задача.

marisan

Здравина и стабилност на пода – голямата здравина и идеална гладкост на повърхността, постигана с Терафлекс® Level Pro, обезпечава сигурността и структурната стабилност на последващото финишно покритие. Те улесняват неговия монтаж и удължават максимално живота на целия под, без значение дали става въпрос за ламиниран паркет, керамични плочки, меки подови покрития, мокети, балатуми или PVC настилки.

Устойчивост на температурни амплитуди – въпреки, че слоят, образуван от саморазливната замазка е особено тънък и фин, негова възлова характеристика се явява перфектното му поведение при широки температурни амплитуди. Свойството му да поема възникналите в следствие на тях, структурни напрежения, без да се компрометира, превръща Терафлекс® Level Pro в перфектно решение за изграждане на идеално гладки повърхности над подово отопление, гарантирайки неговата здравина и резистентност срещу възникване на пукнатини.

Универсално приложение – свойствата на продукта обезпечават постигането на гладка, хомогенна и самонивелираща се основа върху множество разнообразни строителни основи. Сместа притежава отлична адхезия, което позволява отличното ѝ свързване със субстрата, върху който се нанася. Това прави Терафлекс® Level Pro идеално решение за изравняване на бетонни, керамични, гипсови, дървени и други типове повърхности, превръщайки я в перфектно решение за употреба в интериора, както при ново строителство, така и при ремонтни дейности на стари сгради.

marisan

Бързо и лесно нанасяне – състава и характеристиките на саморазливната замазка позволяват нейното безпроблемно полагане в слоеве с дебелина между 2 и 10 мм. Процесът по втвърдяване преминава бързо, без опасност от възникване на пукнатини и вътрешни напрежения, запазвайки стабилността и гладкостта на основата. Само около 3 часа след полагане, по повърхността вече може да се стъпва, а към полагане на финишно покритие може да се пристъпи след пълното изсъхване на замазката (между 48 и 72 часа в зависимост от условията).

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: