pixel

Терафлекс® Gold – ключът към многообразието и красотата на керамичните облицовки

marisan

Още от древността, есенцията на строителството и архитектурата се състои в стремежа за изграждане на масивни сгради и съоръжения, чрез надеждно интегриране и устойчиво комбиниране на множество отделни елементи и детайли. Олицетворение на тяхното качество и дълготрайна експлоатация обаче, се оказва лепилото, което ги свързва в едно цяло. Благодарение на това, днес можем да се насладим на архитектурни шедьоври, устояли на изпитанията на времето и климата.

„Редица изследвания се обединяват около тезата, че до 2019 г., глобалният пазар за лепила и сухи строителни смеси се очаква да достигне прогнозна стойност от $8.63 милиарда.“

Това само по себе си, е явен индикатор за сериозната конкуренция между отделните производители и фокусирания им стремеж за разработване на все по-иновативни, надеждни и достъпни продукти. Това важи в пълна сила и при разработването на лепила за плочки и керамика, от което най-облагодетелстван остава крайния потребител.

Изискванията на потребителя

Наличието на множество продуктови решения допълнително усложнява задачата за откриването на най-подходящото лепило за керамични покрития. За да се ориентира максимално добре из достъпните възможности, потребителят взема под внимание множество фактори, като най-голяма тежест се залага на универсалното приложение и дълготрайната надеждност на положената облицовка. Тези две изисквания са продиктувани от специфичните характеристики на керамичните покрития:

– широк избор от облицовъчни материали;
– множество различни области на приложение;
– поведение при агресивни външни натоварвания и атмосферни влияния.

Множество въпроси и един отговор – Терафлекс® GOLD

Откриването на правилния отговор изисква задаване на точните въпроси:

Какъв е вида на полаганата облицовка?

Както професионалистите, така и любителите често прибягват до избора на тежки и широкоформатни облицовъчни материали поради тяхната естетическа красота, усещане за провинциален дух или внушение за лукс, по-лесна поддръжка (по-малък брой фуги) и други. Без значение дали става въпрос за гнайс, мрамор, гранитогрес, камък или други масивни материали, Терафлекс® GOLD осигурява безкомпромисна якост на положеното покритие. Изпитаната надеждност на свръх якостното лепило и неговото универсално приложение, позволяват сигурни резултати при полагане на порьозни облицовки като варовик или ниско водопоглъщащи като гранит.

marisan

Къде ще бъде положена?

Интериорните и екстериорни площи налагат различни изисквания към характеристиките на лепилото, с което се полагат керамичните облицовки и покрития. На първо място, това са високата устойчивост на влага, издръжливостта на тежки климатични условия и резки температурни изменения. Безкомпромисното удовлетворение на тези особености прави Терафлекс® Gold отлично средство за лепене на плочки и керамика върху почти всички видове основи, изложени на резки климатични промени, в т.ч. балкони, тераси, покриви, цокли и други открити площи.

marisan

Какво ще бъде нейното планирано натоварване?

Най-фундаментално значимото свойство на едно лепило за плочки и керамика е способността му да гарантира стабилността на положената облицовка и нейната гарантирана издръжливост на структурни напрежения и вертикален натиск. Изключително здравата връзка между основата и положеното покритие, постигана с Терафлекс® GOLD, го прави подходящ за приложение при силно натоварени помещения като коридори, офиси, публични пространства, складове с тежки машини и оборудване и други.

Какви са особеностите на основата, върху която ще бъде полагана облицовката?

Нулевото плъзгане на лепилната смес, възможността за дебелослойно и тънкослойно лепене, удълженото отворено време и приложимостта при критични и деформируеми основи изкореняват нуждата от притеснения относно съвместимостта на Терафлекс® Gold с различните видове основи и техните особености. Специфичните характеристики на продукта са гаранция за дълготрайни резултати при полагане на керамични облицовки върху площи с подово отопление, стари керамични и гранитогресни повърхности, гипсови и анхидратни замазки и други.

Резултати, изпитани в практиката

marisan

Серията професионални лепила за плочки и керамика на Марисан предоставя комплексен отговор и на най-строгите изисквания. С течение на времето, в ролята си на едно от водещите решения в нея, Терафлекс® GOLD, се утвърждава като синоним за изпитано качество и сигурна надеждност. Благодарение на своите изпитани качества, продуктът печели доверието на пазара и стои в основата на редица изпълнени проекти в сферата на частното и обществено строителство.

Перфектната комбинация на Терафлекс® GOLD и системите за хидроизолиране под керамични облицовки на Марисан, допълнително разширяват спектъра на приложение на продукта. Благодарение на това, сигурната защита и естетически издържаното изпълнение на влажните и мокри помещения, става лесна и приятна задача.

Бялата разновидност на продукта – Терафлекс® Gold БЯЛ, от своя страна,  позволява полагането на мрамор и всички видове прозрачни, полупрозрачни и светли мозаечни и стъклени плочки. Благодарение на факта, че лепилото не променя цвета на покрития от естествени камъни, се осигурява лесна възможност за придаване на автентично усещане и неповторим стил в дизайна на помещението.

marisan

За допълнителна техническа или търговска информация, моля посетете официалния интернет сайт www.marisanbg.com или корпоративния блог.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: