pixel

Да запазим красотата на дървото и камъка

atri

Защо е необходима да импрегнираме камъка със специални продукти ?

Каменна облицовка на камината или на фасадата – те са ефектни и харесвани, но по принцип са силно попивни. Попивайки вода и влага те се замърсяват, променят цвета си, по тях се образуват плесени, лишеи и микроводорасли и постепенно се рушат. За да предпазим от деградация облицовките, е необходимо да ги защитим с подходящ лак.

Фирма Атри предлага на пазара три продукта за защита и декорация на  вътрешни и външни каменни повърхности – Idrosil W, Idrosil S, Vetrasil. Те са безцветни и могат да се нанасят върху всякакъв вид камък, порести камъни, декоративни тухли, фасадни мазилки и т.н. Първите два продукта не променят вида на повърхността, т.е. запазват матовия ефект, докато третият продукт придава на повърхността т.н. мокър ефект, т.е. повърхността става гланцова и сякаш постоянно мокра.

atri

Покритията са изградени на базата на акрил-силиконови смоли с голяма дълбочина на проникване в материали от естествен камък, тухли, фасадни мазилки и бетон. След обработването с продуктите повърхността става хидрофобна, отблъсква мръсотията и водата. Покритието е дълготрайно, не се отлепва и не променя цвета си.

АТРИ

Продуктите са подходящи за нови и стари сгради – жилища, вили, магазини, хотели, ресторанти, училища и  обществени сгради. Лесни са за нанасяне както от професионалисти, така и от домашните майстори. Използват се за защита и декорация на хоризонтални и вертикални каменни, тухлени и други минерални повърхности на открито и в закрити помещения.

Защо е необходима защита  на дървото със специални продукти ?

Дървото е подложено на атмосферни влияния, като дъжд, топлина, студ  и слънце, но ако е добре обработено и поддържано не се променя за по-дълъг период. Необработено или зле защитено променя цвета си, изменя структурата си, понася микробактериални атаки, механична и химична ерозия и др.

АТРИ

Сolorificio Atria със своята линия за дърво ATRIAWOOD  разви широка гама от продукти, разработени и произведени  по начин да задоволят всякакви изисквания към защитата и декорацията на дървесината.

АТРИ

Продуктите от линия  ATRIAWOOD са подложени на строг контрол при производството и притежават  високи качествени показатели като:

– постоянна еластичност във времето;
– подчертава естествената структура на дървото;
– отлична водоустойчивост;
– висока устойчивост на UV лъчи, влага и атмосферни колебания;
– прониква дълбоко в дървесината и я защитава от плесени и дървояди;
– лесни са за  нанасяне;
– имат висока степен на покривност.

АТРИ

Линията от продукти за дърво включва:

1. Impregnante – Импрегнатор, съдържащ добавки срещу дървояди, плесени и гъбички. Предлага се безцветен и оцветен в близки до естествените цветове на дървесината;
2. Flatting Mare – Прозрачен или оцветен лак (тип лазурен), в две разновидности – гланц и мат.
3. Cerato – Сатенен лак с естествени пчелни восъци. Този лак е идеален за защита на дървесината при външни условия.
4. Monoflat – Лак за подове от дърво – гланцов, матов и сатине.

За професионална употреба се предлагат и бързосъхнещи импрегнатор и лак.

АТРИ

Продуктите са подходящи за дървени повърхности в закрити помещения и на открито: дограма, градинска мебел, огради, облицовки, ламперии, паркет, интериорни мебели, парапети, беседки, веранди, декоративни елементи и др.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: