Хидрозол® Flex Gum 1-K – лесна за нанасяне течна гума за целите на всеки проект

Хидрозол® Flex Gum 1-K

Хидроизолационните решения от типа „течна гума“ безспорно са най-популярните и предпочитани в практиката. Техните предимства са изпитани и установени в годините. Именно това е и причината пазарът на течни мембрани да се очаква да претърпи сериозен бум в средносрочен план.

Waterproofing Magazine споделят, че над 67.2% от всички вертикално-положени хидроизолационни продукти през 2018 г. са течни мембрани като отбелязват, че направлението ще се окаже и най-бързо развиващият се сегмент в частното и обществено строителство в идните години.

Анализ на Global Market Insight, от друга страна, отбелязва, че пазарът на хидроизолационни мембрани в Азия, Европа и Северна Америка за периода 2019–2026 г. се очаква да се удвои, достигайки над $14 млрд.

Според анализа, зад основните фактори, движещи този растеж, са и някои чисто продуктови свойства като например високата еластичност, устойчивост на външни агресори и дълготрайна експлоатационна надеждност.

Хидрозол® Flex Gum 1-K на Марисан предоставя отговор на всички тези, както и на ред други изисквания, основополагащи за постигане на надеждна и сигурна хидроизолационна система.

Хидрозол® Flex Gum 1-K

Хидрозол® Flex Gum 1-K – универсална хидроизолационна мембрана за всякакви повърхности

Хидрозол® Flex Gum 1-K представлява бързосъхнеща еластична хидроизолационна мембрана, изградена на дисперсионна основа, на база синтетични смоли и с вложени алифатни еластомери и специални добавки.

Продуктът от типа течна гума е подходящ за хидроизолиране на стени и подове под керамични плочки и естествени камъни в бани, кухни и други закрити помещения, както и под керамични облицовки на тераси, балкони и открити площи.

Лесно нанасяне

Хидрозол® Flex Gum 1-K  е готов за употреба, позволявайки бързо, лесно и безпроблемно нанасяне. Продуктът може да се полага с всякакви помощни инструменти, между които четка, валяк или маламашка.

Течната гума се характеризира с лесна обработваемост и може да се полага в дебелина на слоя между 1 и 2 мм. След нанасяне, течната маса покрива и се захваща за всички пори на основата, гарантирайки перфектно сцепление и уплътняване на малките неравности в нея.

Единственото условие при работата с Хидрозол® Flex Gum 1-K е да се уверите, че основата е суха (без остатъчна влажност), здрава и без сериозни неравности. След изсъхване, хидроизолираните площи не лепнат и притежават голяма адхезия към лепила и разтвори на циментова (класове C2TE и C2S1) или дисперсионна (клас D2TE) основа.

За да добиете представа колко лесна и удобна е работата с течната гума на Марисан, можете да разгледате подробния видео инструктаж за хидроизолация на балкон с Хидрозол® Flex Gum 1-K.

Универсална приложимост

Хидрозол® Flex Gum 1-K намира приложение при всички основи, които са структурно стабилни, без остатъчна влажност и добре почистени. Течната гума се използва за хидроизолиране на циментови и вароциментови повърхности, гипскартон, гипсфазер, стари керамични покрития или такива от естествен камък, дърво и метал, калциево-сулфатни и магнезиални подови замазки и ред други.

Хидрозол® Flex Gum 1-K

В практиката еднокомпонентната хидроизолация се използва за защита на стени и подове в бани, душ кабини, работни плотове в кухни, перални и други мокри помещения. Намира приложение също така във всякакъв тип помещения и външни площи, при които се предвижда финишно покритие от керамична облицовка, мозайка, естествени и изкуствени камъни и др.

Продуктът предотвратява проникването на вода и влага в конструкцията при всякакви помещения, които не са обект на постоянно водно натоварване или влияние на влага от негативната страна.

След като нанаесеният слой изсъхне, образуваното покритие става силно устойчиво на влага, основи (pH > 12), хлорна вода и други разпространени домакински почистващи препарати.

Силна еластичност

Едно от основните предимства на продукта е неговата значителна еластичност, спомагаща на хидроизолационния слой да преодолява движения и вибрации в основата като по този начин запазва своята цялост. Така, всякакъв тип механични движения и линейни свивания и разширения, вследствие на променливи атмосферни условия биват лесно преодоляни.

Благодарение на своя състав, след нанасяне вискозитетът на течната хидроизолация бързо се изменя, превръщайки я в еластична и водоустойчива мембрана със значителна здравина.

Хидрозол® Flex Gum 1-K

Работата с Хидрозол® Flex Gum 1-K също така гарантира преодоляването на пукнатини в основата до 1 мм. Това допълнително предразполага нейната широка приложимост при основи с всякаква форма и геометрия – от хоризонтални и вертикални, до наклонени повърхности.

Икономически-ефективно решение

Хидрозол® Flex Gum 1-K се предлага готов за употреба в различни разфасовки, между които кофа от 4, 10 и 20 кг. Еднокомпонентната хидроизолация се явява едно от най-достъпните решения за подсигуряването на професионална хидроизолационна защита за открити и закрити площи и помещения.

Така например, при нанасяне с маламашка в слой с дебелина от 1 мм, разходите на един квадратен метър обработена площ, защитен с Хидрозол® Flex Gum 1-K се изчисляват на 7.32 лв с ДДС по цени на Profimag.bg за кофа 20 кг.

Това превръща продукта в оптимално решение от гледна точка на цена-качество, благодарение на което той се установява и като популярен избор за всякакъв тип проекти от частното и обществено строителство.

Марисан

Марисан е модерна българска компания, която се гордее с богат и дългогодишен опит в производството на различни видове материали за строителството. За времето на своята дейност и развитие компанията се е утвърдила не само като един от лидерите на пазара, но и като коректен и надежден производител, предлагащ на своите партньори и на всички професионалисти комплексни и интегрирани решения в редица области на строителството. Непрекъсната изследователска работа и развойна дейност, извършвана в лабораториите и, които са в тясно сътрудничество с някои от водещите в световен мащаб лаборатории за изследване и разработка на строителни материали, гарантира безкомпромисното качество на продуктите под всички нейни марки – най-известните от които са Терафлекс, Термофлекс, Хидрозол, Газолит, Циментол, Терапор и др.

Прочетете също: