pixel

Фабрика в Лион е превърната в зелен и свеж квартал

LION

„Cascade Green“ е жилищен комплекс с около 100 жилища в третия район на Лион. Този квартал е нещо коренно различно от повечето градски блокове. Проектиран от Atelier de la Passerelle, проектът е преобразил една стара и полу-разрушена фабрика в общност, която е отворена и просторна, с изобилие от градинско пространство. Градините са интегрирани в цялостния план, а откритите пространства и дворовете гарантира, че всички апартаменти се радват на много слънчева светлина.

„Green Cascade“ представлява пълно възстановяване на едно замърсено място, където се е намирала старата фабрика Keller-Dorian – произвеждала малки метални части за текстилен печат и гравиране. Сега районът е място на 100 апартамента, разпределени в пет сгради, четири от които са на улицата, а един е разположен по-навътре. Повечето градски блокове са проектирани като крепости – сградите са с лице на улицата по целия път, а вътре има частни дворове. Планът на Atelier de la Passerelle осигурява повече пространство за движение и разходки из градините, което пък осигурява на жилища по-голям достъп до хубави изгледи и много дневна светлина.

Всички прозорци имат сенници, които да пазят интериора хладен. Подсилена изолация минимизира загубата на енергия, както и шума между апартаментите. Екрани против дъжд пазят горните мезонети и вътрешните сгради от водата. Всички апартаменти са с големи тераси и гъвкави интериорни пространства за живеене, които могат лесно да бъдат персонализирани. Градината и дворовете, проектирани от Atelier Anne Gardoni, събират дъждовна вода, като същевременно осигуряват тихо и спокойно място, където човек да се наслаждава на природата.

LION

f;lsdf

lion

fsdfsd

lion

Източник: greentech.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: