pixel

Екатерина Захариева спира строежа в „Ропотамо

екатерина захариева

Източник: trud.bg

След сигнали за строеж в резервата „Ропотамо“ вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство Екатерина Захариева нареди спешна проверка на място от екипи на Дирекция „Национален строителен контрол“ и РИОСВ-Бургас.

Проверката установи изграждане без строителни книжа на дървена конструкция – колони и греди на мястото на заведение за обществено хранене в резервата, което е било в режим на търпимост.

Документите от проверката са изпратени в община Приморско, която да предприеме спешни мерки за спиране на строителството.

Днес ще са готови констативните актове от служителите на общинската администрация, които налагат спирането на строежа и премахването на незаконното строителство.

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: