ЕК отблокира 83 млн. лв. за ”София тех парк”

techno

С писмо от дирекция „Конкуренция“ на ЕК се потвърждава пренотификацията на договора за предоставяне на безвъзмездна помощ за Научно-технологичния парк. С това на практика се отблокира финансиране в размер на 83 млн. лв. за реализирането на проекта, съобщиха от икономическото министерство.

Миналата седмица министерството на икономиката е потвърдило вече поетите ангажименти от страна на държавата за модела на научно-технологичния парк.

Отговорът на Европейската комисия не закъсня и с полученото писмо „София Тех Парк“ АД като бенефициент може да получи аванс по договора, както и да започне да възстановява извършените разходи, се казва в съобщението на икономическото министерство.

Процедурата по пренотификация продължи почти две години и беше движена от четири екипа на Управляващия орган на ОП „Конкурентноспособност“.

В началото на декември предстои първа копка на Иновационния форум и паркинг сградата в Научно-технологичния парк.

Договорите с изпълнителите за тях бяха подписани в началото на септември 2014 г.

Първият частен инвеститор, българската иновационна компания Walltopia, също предстои да обяви дата за започване на строителството на техния Collider Activity Centre отново през декември.

Строители.бг

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: