pixel

Обществена поръчка за ремонт на Районния съд

Софийския районен съд

Правосъдното министерство обяви обществена поръчка за ремонт на сградата на Софийския районен съд.

След като преди няколко седмици председателят на Софийския районен съд се оплака за все още незавършения ремонт на новата сграда на съдилището,  Министерство на правосъдието обяви открита процедура за ремонт. Това става ясно от ведомствено съобщение, цитирано от БТА. Прогнозната стойност на ремонта на сградата на бул. „Цар Борис Трети“ е 985 300 хиляди лева без ДДС.

Сградата на бившето ГУСВ, в която ще се помещават Софийският районен съд и Софийската районна прокуратура, трябва да бъде готова до края на годината.

Към момента условията в сградите не отговарят на изискванията за безопасен труд на магистратите.

Дългоочакваното местене на Софийския районен съд в новата сграда беше отложено преди време. Според председателя на съда Методи Лалов, причината е в бездействието на правосъдното министерство.

Източник: dir.bg

Строители Бг

Строители Бг е електронно издание, специализирано в областта на строителството. Специализираните статии разглеждат всички етапи от строителния процес и активните участници в него. Цел на изданието е да запознае читателите със спецификите на отделните процеси и да ги улесни в тяхната дейност. Предлагаме набор от професионални статии, категоризирани по раздели, където можете да прочетете за спецификите на отделните продукти и системи, представени в тях от водещите фирми в бранша.

Прочетете също: